| تاريخ كتابة المُساهمة السبت ديسمبر 25, 2010 9:53 pm | |
| طريقة عمل الكباب .... بالهنا والشفا
الكبــــــــــــــــــاب
المقادير كيلو لحم مفروم 5فوص ثوم بصلتان في الحجم المتوسط 1/4 ربطة بقدونس ملعقه ملح......وبهارات مشكله حسب الرغبه فلفل...........اخضر او احمر حااااااااااااار الفلفل حسب الرغبه 2علبه زبادي 2كيس بيكنج بودر ........وذلك لتطريه اللحم /////////////////////////////////// طريقه التحضير أولاً.ضع (ي)اللحم المفروم في الخلاط الواسع اذا لم يوجد خلاط واسع يتم تقسيم المقادير بنسب متساويه وخلطها باكثر من مره في اي خلاط ثانياً. ثم أضيف(ي) البصل والثوم والفلفل حسب الرغبه وقوم(ي)بالخلط لمدة 15ثانيه ثالثا.ثم اضيفي البقدونس والملح والبهارات والبيكنج بودر واخلط(يه)جيدا حتي يصبح البقدونس شبه مفروم رابعاً.ضع(ي)اللحم في إيناء زجاجي أوبلاستك في الثلاجه واتركه(يه)لمدة نصف ساعه خامساً.قوم(ي)بإحضار سياخ أو عيدان الشوي واغسله(يه) جيداً وقوم(ي)بلف المقادير بعد الخلط علي السياخ وذلك بكف اليد ثم يضغط بالاصابع علي الاسياخ لتأخذ شكل الكباب سادساً.تجهيز نار الشوي إما نار بوتوجاز او علي الفحم حسب الرغبه مع الحرص علي لف السيخ كل 20 ثانيه ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ صلصة التقديم وهي عباره عن ذبادي.......... والبقدونس المفروم وقوم(ي) بدهن قطع اللحم قرابة الاستواء لاعطاء نكهه جميله وأخيراً قدمي في طبق مع فرش الطبق بقليل من البقدونس والفلفل الحار وتقديم سلطة الطحينه حسب الرغبه وبالهنا ........................والشفا
|
|
| تاريخ كتابة المُساهمة السبت ديسمبر 25, 2010 10:57 pm | |
| رد: طريقة عمل الكباب .... بالهنا والشفا
تسلمى يا نور الصباح على هذة المعلومات وانا غدنا انشاء الله هخلى المدام تسجل فى المنتدى علشان تستفيد من خبراتك فى الاكل
|
|
| تاريخ كتابة المُساهمة الأحد يناير 16, 2011 4:39 am | |
| رد: طريقة عمل الكباب .... بالهنا والشفا
وبالهنا ........................والشفا ده علي اساس ان احنا اكلنا الكباب الي انت بتقولي عليه ياستي عايزين ندوق حاجه احنا جعنا هههههههه
|
|
| تاريخ كتابة المُساهمة الأحد يناير 16, 2011 11:30 am | |
| رد: طريقة عمل الكباب .... بالهنا والشفا
وبالهنا ........................والشفا ده علي اساس ان احنا اكلنا الكباب الي انت بتقولي عليه ياستي عايزين ندوق حاجه احنا جعنا
|
|